Jövőtálló tudás? Folyamatos szakmai fejlődés?
Teszteld tudásod jogesetmegoldó versenyünkön!


Szakmai csapataink számára fontos a múlt, azonban mindennapi kihívásaink egyre inkább megkövetelik azt, hogy a jövőbe tekintsünk. A jövőorientáltság jellemző a KPMG egészére, valamint ez a szemlélet hatja át a szolgáltatásainkat is és ezzel az értékkínálattal keressük leendő kollégáinkat is. Ezért indította el a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda a KPMG Jövőépítők Programját, amelyben olyan velünk közösen gondolkodó hallgatókat keresünk, akik meglévő tapasztalataik rendszerezése mellett szívesen tekintenek a jövőbe és gondolkodnak előremutató témákon.

Görgess tovább és ismerd meg jogesetmegoldó versenyünk részleteit!

 

Megnézem az első forduló jogesetét!
Mit érdemes tudnod a jogesetmegoldó versenyünkről?


Érdekel a gazdasági társaságok működésének világa? Szívesen tesztelnéd tudásod csapatban egy jogesetmegoldó verseny keretében? Mindezzel most gyakornoki helyet szerezhetsz a KPMG csapatában továbbá, JBL hangszórót és egyéb értékes nyereményeket. Oldd meg a KPMG Jövőépítők Program jogesetmegoldó versenyének első fordulós jogesetét és szállj versenybe a legjobbakkal! Az első fordulót sikeresen teljesítők megismerkedhetnek személyesen is munkatársainkkal és részt vehetnek egy felkészítő online kurzuson a döntő előtt.

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

 A verseny menete


Határidő

Első forduló
megoldásainak
beküldése

 


Határidő

Határidő:
2023. október 23. (hétfő)
reggel 9 óra

Határidő

Első forduló értékelése,
versenyzők
értesítése

 


Határidő

Időpont:
2023. november 6.
(hétfő)

Határidő

Második forduló, Döntő
a KPMG irodaházban
a továbbjutó csapatoknak

 


Határidő

Időpont:
2023. november 23.
(csütörtök)

Fődíj

A nyertes csapat tagjai számára gyakornoki helyet biztosítunk a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Irodában,
emellett JBL hangszórót és KPMG ajándékcsomagot kapnak.

Kérdések és válaszok


Ki pályázhat?


Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező joghallgatók, 3 fős csapatokban.Hogyan lehet részt venni a versenyen?


A részvételhez az első forduló jogesetének megoldása és beküldése szükséges a jovoepitok@kpmg.hu címre október 23. (hétfő) 9 óráig, valamint a csapat regisztrációja ezen a linken. A megoldások elkészítésekor érdemes arra figyelni, hogy az első 4 kérdésre mindenképp érkezzen válasz. Érvényes pályázatot az első 4 kérdés megválaszolásával lehet leadni. Az 5. (+1) kérdést bónusznak tekintjük, amelynek a megválaszolása extra ponttal jár. A válaszokban a csapatok törekedjenek a jogszabályi hivatkozások használatára a megoldások indokolásakor.Mettől meddig lehet pályázni?


2023. szeptember 11. és 2023. október 23. között, 2023. október 23. hétfő reggel 9 óráig várjuk a megoldások beérkezését.Milyen formai követelmények vannak?


A megoldáson kötelező feltüntetni a pályázó csapat nevét, valamint a csapattagok neveit, egyetemét és évfolyamát. A megoldások kifejtését 3-4 oldalban várjuk, pdf formátumban, jogszabályi hivatkozásokkal, tetszőleges formázásban.Mit tegyek, ha szeretnék indulni, de nincs csapatom?


Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy pályázz első fordulónkra egyéni megoldásoddal és a legsikeresebb egyéni pályázókból majd a szervezők alakítanak ki egy csapatot döntőbe jutás esetén.Hogyan zajlik az első forduló értékelése?


A KPMG Legal Tósásó Ügyvédi Iroda munkatársai értékelik az első forduló megoldásait, majd november 6.-án értesítjük a résztvevőket az eredményekről és a döntőbe jutottak tudnivalóiról.Mire számíthatok a döntőben?


A döntőbe jutott csapatok a KPMG mentorainak segítségével dolgozzák ki megoldásaikat, amelyeket egy vitadélután keretében mutatnak be a zsűrinek, amely a legsikeresebben érvelő csapatnak adja majd az első helyezettnek járó díjat. A sikeres előkészületeket egy online jogvita felkészítő kurzussal is támogatjuk.
 

Jelentkezz pár kattintással
és küldd be megoldásod később!